Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Styczeń 10, 2025, 23:33:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj

News

Stats
8792 wiadomości w 564 wątkach, wysłane przez 45 użytkowników
Najnowszy użytkownik: konopia
+  Art Of War
|-+  Off - topic
| |-+  .. i starocie ;)
| | |-+  DziaÂł dla spamerow ^^
| | | |-+  hurrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 Do dołu Drukuj
Wątek: hurrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  (Przeczytany 94828 razy)
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

"Ciesz siĂŞ mÂłodzieĂącze w mÂłodoÂści swojej"

« Odpowiedz #270 : Październik 30, 2009, 11:39:39 »

ReÂżyseriÂą nowego obrazu zajmie siĂŞ George Miller.

ZdjĂŞcia majÂą ruszyĂŚ w sierpniu 2010 roku w Australii - podaje portal WENN.

Film bêdzie pierwszym obrazem o Mad Maxie od 24 lat. Wczeœniejszym by³a trzecia czêœÌ, z podtytu³em "Pod Kopu³¹ Gromu". Gibsonowi towarzyszy³a w niej Tina Turner.

"Mad Max: Fury Road" nie bĂŞdzie jedynym postapokaliptycznym filmem dla Theron w najbliÂższym czasie. Artystka pojawi siĂŞ takÂże w adaptacji Cormaca McCarthy'ego "The Road". Jej ekranowym partnerem bĂŞdzie Viggo Mortensen

MoÂżemy jedynie zdecydowaĂŚ, co zrobimy|z czasem, ktĂłry zostaÂł nam dany
when i die bury me upside down, so the world can kiss my ass
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #271 : Październik 30, 2009, 11:40:04 »

mad max bez gibsona to juz nie bedzie mad max

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #272 : Październik 30, 2009, 11:41:02 »

Jest bardzo maÂło prawdopodobne, by jakiekolwiek urzÂądzenia wykorzystujÂące pamiĂŞci nieulotne byÂły w stanie w najbliÂższym dziesiĂŞcioleciu konkurowaĂŚ cenowo z dyskami twardymi HDD.

By³y wiceprezes ds. badawczych w Seagate Technology, profesor Mark Kryder z Carnegie Mellon Univeristy, za³o¿yciel Data Storage System Center oraz jego student Chang Soo Kim przeprowadzili studium nt. przysz³oœci technologii przechowywania danych. W jego ramach przebadali 13 nieulotnych technologii przechowywania informacji, które s¹ postrzegane jako mo¿liwi nastêpcy dysków twardych (HDD). Obaj specjaliœci przeanalizowali rynkowe szanse badanych technologii, prawdopodobieùstwo z jakim mog¹ zast¹piÌ HDD oraz przysz³¹ cenê terabajta pojemnoœci do roku 2020.

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #273 : Październik 30, 2009, 11:41:19 »

Najwa¿niejsz¹ konkluzj¹ ich prac jest stwierdzenie, i¿ jest bardzo ma³o prawdopodobne, by jakiekolwiek urz¹dzenia wykorzystuj¹ce pamiêci nieulotne by³y w stanie w najbli¿szym dziesiêcioleciu konkurowaÌ cenowo z HDD. Zdaniem naukowców "mapa drogowa" rozwoju technologii litograficznych (ITRS - International Technology Roadmap for Semiconductors) pokazuje, ¿e w przysz³ej dekadzie nie rozwin¹ siê one na tyle, by zapewniÌ odpowiednio wysok¹ gêstoœÌ zapisu, co pozwoli³oby na obni¿enie ceny technologii alternatywnych tak, by sta³y siê one taùsze od HDD.

NajwiĂŞksze szanse na konkurowanie z obecnymi dyskami majÂą technologie pozwalajÂące na zapisanie wielu bitĂłw w pojedynczej komĂłrce oraz takie, ktĂłre korzystajÂą z pamiĂŞci zmiennofazowych (PCRAM) i STT-RAM.

W podsumowaniu swojej analizy, naukowcy stwierdzajÂą: PrzyjmujÂąc, Âże technologia HDD bĂŞdzie rozwijaÂła siĂŞ w takim tempie, jak w przeszÂłoÂści, w roku 2020 dwutalerzowy 2,5-calowy dysk twardy bĂŞdzie w stanie przechowywaĂŚ ponad 40 terabajtĂłw danych, a jego cena wyniesie okoÂło 40 dolarĂłw.

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #274 : Październik 30, 2009, 11:41:41 »

Na dÂługo przed rokiem 2020 technologia pamiĂŞci flash osiÂągnie granicĂŞ, poza ktĂłrÂą nie bĂŞdzie moÂżna jej skalowaĂŚ. Istnieje obecnie duÂże zainteresowanie technologiami pamiĂŞci nieulotnych, ktĂłre zastÂąpiÂą flash i w przyszÂłoÂści byĂŚ moÂże i HDD. W dokumencie tym porĂłwnaliÂśmy trzynaÂście z nich.

Uznaj¹c za najwa¿niejszy czynnik gêstoœÌ zapisu oraz bior¹c pod uwagê wydajnoœÌ, najbardziej obiecuj¹ce wydaj¹ siê technologie typu racetrack. Jednak zale¿¹ one od synchronicznego przemieszczania œcian domen w rejestrach, co ju¿ w przesz³oœci okaza³o siê niepraktyczne i nadal jest dalekie od wdro¿enia. Tym bardziej, ¿e nad technologi¹ t¹ nie pracuje odpowiednia liczba badaczy, którzy mogliby rozwi¹zaÌ trapi¹ce j¹ problemy.

Obiecuj¹co du¿e gêstoœci zapisu mo¿na uzyskaÌ w pamiêciach korzystaj¹cych z próbników, tym bardziej, ¿e produkcja ich g³owic nie jest mocno ograniczana przez rozwój technologii litograficznych. Z drugiej jednak strony, ich wydajnoœÌ jest ni¿sza ni¿ wydajnoœÌ innych technologii i, podobnie jak w pamiêciach racetrack, s¹ one dalekie od praktycznego zastosowania. Równie¿ nad nimi pracuje ma³o specjalistów.

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #275 : Październik 30, 2009, 11:43:12 »

Asustek zaprezentowa³ biurkowy superkomputer ESC1000. Urz¹dzenie powsta³o we wspó³pracy z Nvidi¹ i tajwaùskim Narodowym Uniwersytetem Chiao Tung. Zosta³o ono stworzone z myœl¹ o zastosowaniu przez organizacje rz¹dowe, naukowe i badawcze.

ESC1000 korzysta z procesora graficznego Tesla oraz technologii CUDA i zapewnia wydajnoœÌ do 1,1 teraflopsa. To olbrzymia moc, zwa¿ywszy, ¿e na ostatnim miejscu listy 500 najpotê¿niejszych superkomputerów znajduje siê maszyna o wydajnoœci 17,09 TFlops.

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #276 : Listopad 09, 2009, 12:35:47 »

Trollowanie (trolling) – antyspoÂłeczne zachowanie charakterystyczne dla forĂłw dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w ktĂłrych prowadzi siĂŞ dyskusje.

Trollowanie polega na zamierzonym wp³ywaniu na innych u¿ytkowników w celu ich oœmieszenia lub obra¿enia (czego nastêpstwem jest wywo³anie k³ótni) poprzez wysy³anie napastliwych, kontrowersyjnych, czêsto nieprawdziwych przekazów czy te¿ poprzez stosowanie ró¿nego typu zabiegów erystycznych. Podstaw¹ tego dzia³ania jest upublicznianie tego typu wiadomoœci jako przynêty, która doprowadziÌ mog³aby do wywo³ania dyskusji.

Typowe miejsca dziaÂłania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest zÂłamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w ktĂłrym prowadzi siĂŞ dyskusjĂŞ i skupienie uwagi na trollujÂącej osobie.

Symptomy trollowania

Symptomami trollowania mogÂą byĂŚ poniÂższe sposoby zachowania w dyskusjach:

* bezgraniczne podporzÂądkowanie siĂŞ jakiejÂś idei (np. „Ten system operacyjny jest najlepszy!”) i bronienie jej do koĂąca (czĂŞsto wbrew rzeczywistoÂści) — jest to kryterium kontrowersyjne, poniewaÂż samo fanatyczne przywiÂązanie do okreÂślonej idei nie oznacza trollowania;
* nieumiejĂŞtnoœÌ przyznania siĂŞ do b³êdu – troll nie powie, Âże nie miaÂł racji, a takÂże wyjÂątkowo bĂŞdzie milczaÂł; najczĂŞÂściej albo zacznie prĂłbowaĂŚ udowadniaĂŚ, Âże od poczÂątku uwaÂżaÂł inaczej, niÂż pisaÂł, a tylko nie zostaÂł wÂłaÂściwie zrozumiany albo zacznie bagatelizowaĂŚ znaczenie swego b³êdu; w przypadku gdy te sposoby zawiodÂą troll moÂże byĂŚ agresywny w stosunku do osĂłb, ktĂłre wykazaÂły jego b³¹d;
* chĂŞtne uÂżywanie argumentĂłw ad personam – atakujÂących osoby lub ich cechy szczegĂłlne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez zwiÂązku z tematem dyskusji, a czĂŞsto przy uÂżyciu s³ów wytrychĂłw, w niektĂłrych przypadkach troll posuwa siĂŞ do wyzwisk i gróŸb;
* skrajny stosunek do netykiety (wybrane zasady) lub ortografii – albo atakowanie wszystkich za najdrobniejsze „literĂłwki” albo demonstracyjne Âłamanie zasad;
* skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych osĂłb – jest to bardzo charakterystyczna cecha trolli, ktĂłra prowadzi prĂŞdzej czy póŸniej do ich wyobcowania, bo nawet osoby pierwotnie sympatyzujÂące z trollem lub odnoszÂące siĂŞ doĂą neutralnie zraÂżajÂą siĂŞ do niego z powodu takich zachowaĂą wobec nich;
* czĂŞste nazywanie innych trollami internetowymi;
* wprowadzanie zamieszania w stosunku do w³asnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, wspó³dyskuntantów etc.);
* czĂŞste zadawanie tych samych pytaĂą, na ktĂłre odpowiedÂź zostaÂła juÂż udzielona — celem trolla jest w tym przypadku zapĂŞtlenie dyskusji i wprowadzenie dodatkowego zamieszania;
* konfabulacja np. na temat swego wyksztaÂłcenia, pracy, pozycji spoÂłecznej bÂądÂź doÂświadczeĂą Âżyciowych – celem trolla jest tutaj nadanie wiĂŞkszego znaczenia swoim wypowiedziom, jako pochodzÂącym od specjalisty, osoby ktĂłra coÂś zna z autopsji etc.;
* prĂłby utrudniania innym wypowiedzi w dyskusji poprzez Âśrodki techniczne dostĂŞpne w danym forum (np. w Usenecie moÂże dochodziĂŚ do prĂłb zmieniania lub usuwania wypowiedzi wspó³dyskutantĂłw, poniewaÂż protokó³ nie pozwala na sprawdzenie, czy post z ¿¹daniem usuniĂŞcia innego posta pochodzi od autora usuwanego posta) — dziaÂłania takie jednak sÂą rzadkie, poniewaÂż zazwyczaj wi¹¿¹ siĂŞ z naruszeniem regulaminu danego forum i tym powodujÂą zdecydowanÂą reakcjĂŞ administratorĂłw, wiĂŞc troll czĂŞsto ich unika, Âżeby nie utraciĂŚ dostĂŞpu do danego forum;
* za kaÂżdym razem rozpoczynanie wypowiedzi od tego samego zwrotu – powitania, czĂŞsto obraÂźliwego, prowokacyjnego;
* „ceremonialne” uÂżywanie filtrĂłw (np. killfile'a) – troll uroczyÂście obwieszcza, Âże jego oponent ma znaleŸÌ siĂŞ w filtrze trolla, przy czym bardzo czĂŞsto i tak tego nie robi i dalej czyta wypowiedzi oponenta (czasem tylko prĂłbuje udawaĂŚ, Âże je filtruje);
* brak konsekwencji podczas prowadzenia dyskusji i zaprzeczanie wÂłasnym tezom i opiniom;
* regularne ogÂłaszanie swojego definitywnego odejÂścia z forum lub grupy dyskusyjnej i za kaÂżdym razem, po jakimÂś czasie, powracanie – troll tÂłumaczy siĂŞ tutaj ró¿nego rodzaju „obowiÂązkiem”, „otrzymaniem kilkuset maili zachĂŞcajÂących do powrotu” etc.;
* zmienianie wÂłasnych danych, ktĂłre moÂże polegaĂŚ albo na drobnych zmianach tych danych (np. „Troll” moÂże zmieniĂŚ siĂŞ w „Troola” lub „Trrola” etc.) albo na powaÂżnych zmianach takich danych (np. „Troll” staje siĂŞ „Uczestnikiem”) — celem trolla jest spowodowanie, aby inni uczestnicy forum nie mogli filtrowaĂŚ wypowiedzi trolla lub ich ignorowaĂŚ bez czytania;
* tworzenie „klonĂłw” (np. „Troll” moÂże takÂże wystĂŞpowaĂŚ w tym samym okresie takÂże jako „Uczestnik1” i „Uczestnik2”), ktĂłrych wypowiedzi skÂładajÂą siĂŞ z wyrazĂłw poparcia wypowiedzi trolla wystĂŞpujÂącego pod wÂłasnymi danymi oraz atakĂłw na oponentĂłw tego trolla — troll w ten sposĂłb prĂłbuje wykazaĂŚ, Âże nie jest izolowany i cieszy siĂŞ poparciem na danym forum.

Obrona przed trollowaniem

Najskuteczniejsz¹ obron¹ przed trollowaniem jest ca³kowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy siê zorientujemy, ¿e mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka mo¿liwoœÌ, administratorzy lub moderatorzy powinni blokowaÌ mo¿liwoœÌ publikowania wiadomoœci, które mo¿na uznaÌ za trollowanie i odpowiadania na nie. Kasowanie wiadomoœci ju¿ opublikowanych zwykle roznieca k³ótniê, gdy¿ dostarcza zarzutu cenzurowania wypowiedzi jako dodatkowego argumentu.

Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechĂŞceniem i przeniesieniem siĂŞ w inne miejsce lub caÂłkowitym zaprzestaniem dziaÂłalnoÂści. W praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, poniewaÂż na forum bardzo czĂŞsto znajdÂą siĂŞ jakieÂś osoby, ktĂłre bĂŞdÂą jednak z trollem dyskutowaÂły i tym samym zachĂŞcaÂły do kontynuacji dziaÂłalnoÂści. Dodatkowo niektĂłre trolle potrafiÂą stworzyĂŚ wokó³ siebie krÂąg osĂłb, ktĂłre ich wspierajÂą, chroniÂą przed oponentami, podsycajÂą dyskusjĂŞ z udziaÂłem trolla etc. – na szczĂŞÂście jest to zjawisko czasowe, bo trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyÂższoÂściÂą zachowaniem w stosunku do tych osĂłb, szybko je do siebie zniechĂŞcajÂą.

W slangu internetowym czĂŞsto mĂłwi siĂŞ, Âże trolla nie naleÂży "karmiĂŚ" – czyli Âże nie naleÂży z nim w ogĂłle wchodziĂŚ w jakÂąkolwiek polemikĂŞ.

Bl4dy
Klanowicze
UÂżytkownik

« Odpowiedz #277 : Listopad 09, 2009, 17:31:07 »

Taa spam ladny...

MORE !!!!!
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #278 : Listopad 09, 2009, 21:39:47 »

jak zawsze

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #279 : Listopad 12, 2009, 13:20:18 »

kupiÂłem laptok o takich parametrach co sadzicie??

N1175004
Inspiron 1750 : Intel Core 2 Duo T6600(2.2GHz,800MHz,2MB)      
Display : 17.3in WLED HD+ (1600X900)   
Camera : Integrated 1.3 Mega Pixel Camera      
LCD Back Cover : Obsidian Black custom High-gloss Finish->obudowa            
Resource DVD : Inspiron 1750 Diagnostics and Drivers      
Memory : 6144MB (1x4096 + 1x2048) 800MHz DDR2 Dual Channel      
Hard Drive : 500GB Serial ATA (5400RPM)      
Optical Drive : 8X DVD+/-RW Drive including software (Win 7 Only)      
Power Supply : Inspiron 90W AC Adapter      
Power Cord : UK 1M      
Battery : Primary 6-cell 48W/HR LI-ION      
Graphics : 512 MB ATI Mobility Radeon HD4330      
Wireless : Dell Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card European      
Wireless : Wireless Label (Dell Wireless Cards) - Core 2 Duo      
Keyboard : Internal UK/Irish Qwerty Keyboard      
Operating System : English Genuine Windows 7 Professional (64 BIT)   
Targus Campus Notebook Backpack XL - Compatible with up to 17" screen Laptops   1   

Benvollio
Przyszli / byli klanowicze
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #280 : Grudzień 04, 2009, 22:45:16 »

lukas szczerze to nie wiem czy ktos odpowie, bo malo osob to czyta, tak spamisz  JĂŞzyk

Sygnaturke mi zle wyswietla ;x
Beniu
Klanowicze
Nowy uÂżytkownik

« Odpowiedz #281 : Grudzień 04, 2009, 22:47:43 »

wg mnie laptok do pozazdroszczenia ;P...
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #282 : Grudzień 04, 2009, 23:34:49 »

jest wielki skubany

Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #283 : Styczeń 10, 2010, 01:22:50 »

DKA
Tylko Ty kochanie
1. PamiĂŞtam jak dziÂś dwa cztery jedenaÂście
Ta data w moim sercu przenigdy nie zaÂśnie
RozmawiaÂłem z tobÂą myÂślaÂłem Âże to sen
Teraz jesteÂś mi potrzebna do przetrwania jak tlen
Wiem Âże to na ciebie czekaÂłem caÂłe Âżycie
Nikogo wspanialszego nie znajdĂŞ w Âżadnym micie
DziĂŞkuje za wszystkie spĂŞdzone razem chwile
Przepraszam za wszelkie krzywdy jakie wyrzÂądziÂłem
Mam nadzieje Âże moÂże kiedyÂś zapomnisz o tym
A w pamiĂŞci twej zostanÂą tylko jedynie wzloty
ChciaÂłbym byĂŚ jedynie z tobÂą reszta nie ma znaczenia
OddaÂłbym za ciebie Âżycie bez zastanowienia

Ref
Oddaje ci m¹ dusze a z ni¹ mi³oœÌ bez granic
BĂŞdĂŞ ciĂŞ na zawsze kochaÂł i nie zmieniĂŞ zdania za nic
To uczucie we mnie pÂłonie i nigdy nie przestanie
Na zawsze w moim sercu tylko ty kochanie

2. Kiedy jesteÂś przy mnie niczego mi nie potrzeba
Mam wraÂżenie Âże trafiÂłem do siĂłdmego nieba
Bo tylko dziĂŞki tobie naprawdĂŞ chce ÂżyĂŚ
ZapomnieĂŚ o problemach w euforii siĂŞ wzbiĂŚ
To ob³êd sercowy bez porównania z niczym
Kiedy jesteÂś przy mnie nic innego siĂŞ nie liczy
PragnĂŞ jedynie tego by na zawsze tak zostaÂło
Aby wszystko siĂŞ udaÂło to jedyne me marzenie
OddaÂłbym co mam za jego speÂłnienie
Niech raz po mojej stronie stanie przeznaczenie

Ref
Oddaje ci m¹ dusze a wraz z ni¹ mi³oœÌ bez granic...

3. Za kaÂżdym razem gdy siĂŞ spotkamy
Mam wra¿enie ze me ¿ycie jest us³ane ró¿ami
Lecz kiedy nadchodzi pora rozstanie
Pojawia siê ciemnoœÌ co piêkno poch³ania
CaÂły czar pryska lepszy Âświat znika
Barwa szaroÂści przez wszystko przenika
Czuje wielkÂą pustkĂŞ gdy ciĂŞ przy mnie nie ma
To nie sÂą zÂłudzenia ani Âżadna Âściema
Tak zawsze siĂŞ dzieje bo dziaÂłasz jak narkotyk
Jak najwspanialszy w Âświecie Âśrodek zÂłoty
Jedyne lekarstwo na wszystkie cierpienia
Kiedy jesteÂś przy mnie Âświat na lepsze siĂŞ zmienia
Tylko do ciebie naleÂży moje serce
chciaÂłbym byĂŚ twoim dÂżinem lecz nie zmieszczĂŞ siĂŞ w butelce
Mi³oœÌ uskrzydla uczy lataÌ za tob¹ pójdê w ogieù lub na koniec œwiata

Ref
Oddaje ci m¹ dusze a wraz z ni¹ mi³oœÌ bez granic...

Zuler
Klanowicze
Aktywny uÂżytkownik

"Âżeby Âżycie miaÂło smaczek..."

« Odpowiedz #284 : Styczeń 10, 2010, 10:20:49 »

yc yc yc yc yc yc ....

Jaki rytm wbiĂŚ na to Chichot

"KrwioÂżerczy, gniewny, caÂłkowicie pogaĂąski lud"
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »