Strona g³ównaPomocSzukajZaloguj siêRejestracja

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Grudzieñ 23, 2024, 20:50:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj

News

Stats
8792 wiadomo¶ci w 564 w±tkach, wys³ane przez 45 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: konopia
+  Art Of War
|-+  Off - topic
| |-+  .. i starocie ;)
| | |-+  Ró¿no¶ci
| | | |-+  Wiersze wlasniej roboty
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek. « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] 2 Do do³u Drukuj
W±tek: Wiersze wlasniej roboty  (Przeczytany 6022 razy)
sheen
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 21, 2009, 18:45:32 »

Ktos bardzo Cie kocha
nie powiem ci kto
i mysli o tobie
nie powiem ci co
 w tych myslach caluje
nie powiem ci jak
lecz cierpi i czuje
bo sil jest mu brak
on chcialby ci wyznac
nie powiem ci kto
bo serce ci powie za tydzien lub dwa
ze ten kto cie kocha to wlasnie JA

niezapominajki sa to kwiatki z bajki
rosnom nad potoczkiem patrza zabim oczkiem
gdy plyniemy lodka sieja sie cichutko
i szepcza ci skromnie
nie zapomnij o mnie
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany u¿ytkownik

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 281

"Ciesz siê m³odzieñcze w m³odo¶ci swojej"

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 21, 2009, 18:48:39 »

o0 SheenBorska

Mo¿emy jedynie zdecydowaæ, co zrobimy|z czasem, który zosta³ nam dany
when i die bury me upside down, so the world can kiss my ass
Heero / Ragozm
Klanowicze
Nowy u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 21, 2009, 18:58:15 »

<rispect> tyle odemnie xD Naprawde fajne

Ragozm SE 7X
Milten
Klanowicze
Nowy u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 21, 2009, 21:46:51 »

s³abe Du¿y u¶miech
sheen
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 22, 2009, 20:52:27 »

o prosze milten znawco moze pozniej jak bede mial wiecej czasu wpisze cos lepszego Mrugniêcie
Amerido
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 22, 2009, 21:15:29 »

Gdyby nie to, ¿e ja piszê do kogo¶... w tym wypadku do mojej panny... i to s± wiersze tylko dla niej... pisane na spontanie... to da³bym co¶ tutaj. W sumie kiedy¶ pisa³em... mo¿e co¶ znajdê jeszcze na nietrwa³ej kartce papieru, to siê podzielê.
Milten
Klanowicze
Nowy u¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 22, 2009, 21:42:17 »

o prosze milten znawco moze pozniej jak bede mial wiecej czasu wpisze cos lepszego Mrugniêcie

Tylko nie o mi³o¶ci:P
Ukanio81
Klanowicze
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 281

"Ciesz siê m³odzieñcze w m³odo¶ci swojej"

« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 22, 2009, 22:51:07 »

Gdyby nie to, ¿e ja piszê do kogo¶... w tym wypadku do mojej panny... i to s± wiersze tylko dla niej... pisane na spontanie... to da³bym co¶ tutaj. W sumie kiedy¶ pisa³em... mo¿e co¶ znajdê jeszcze na nietrwa³ej kartce papieru, to siê podzielê.

ciekawe co piszesz?? chyba gotowe szablony z smsm wysylasz

Mo¿emy jedynie zdecydowaæ, co zrobimy|z czasem, który zosta³ nam dany
when i die bury me upside down, so the world can kiss my ass
osty
Klanowicze
U¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 95

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 22, 2009, 23:13:33 »

nie ma w tym wielkiej g³ebi, sa raczej proste, otwarcie ukierunkowane ale mo¿e to jest i ich zaleta.
zalezy od kontekstu.
staraj sie wyrazac a nie pisac.

jako wiersz dla kogo¶, który ma cos pokazaæ a nie zamgliæ otoczenie, jest ok.

Amerido
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 23, 2009, 19:58:25 »

Kiedy ciemno za oknami,
niebo mieni siê gwiazdami,
kiedy ksiê¿yc jak rogalik
ja samotny... siedzê w dali.
Lecz gdy wejdziesz ju¿ do ³ó¿ka
przyjacielem - Twa poduszka
gdy ko³derka grzeje mocno
proszê.. wstañ i popatrz w okno
Gdzie¶ w oddali postaæ moja
niczym straszna, nocna zmora
nim zobaczysz, ja odejdê...
jakie niebo dzisiaj piêkne.

Proszê... specjalnie dla was pisane. (Proszê o komcie buhahahahahaha)
Milten
Klanowicze
Nowy u¿ytkownik

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 23, 2009, 20:05:43 »

s³abe Du¿y u¶miech
RaaM/Sirragh
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 19, 2009, 17:47:02 »

Mi tam sie podoba zachwanie Miltena:) Mysli ze dobre a pisze ze salbe i tym  "naklania" ich do pracy:) Pozniej zoabczycie jakie wiersze napisza;P
Sosina/Koka
Aktywny u¿ytkownik

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 109

« Odpowiedz #12 : Listopad 19, 2009, 18:43:31 »

¯yc to nie znaczy i¶c przez ró¿e
Zbierac laury i oklaski
¯yc to znaczy przetrwac burze
D±¿yc tam gdzie idea³ów blaski

"Chodziæ bêde po Ziemi  sercem mi³uj±cym;Moze to byæ mêczeñstwem,ale lepsze jest mêczeñstwo z mi³o¶ci niz mêka nienawi¶ci"
ELI-Spectral Dancer -79-/Storm Screamer -76-/Bishop -67-
Kastien -Warcrayer-78/SH-53
Ravek
Klanowicze
Nowy u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 14

The Greater Raven

« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 04, 2009, 15:36:37 »

wiersz to nie jest, ale nie chciało mi się zaczynać nowego Topicku
mam tutaj 2 opowiadania, pisałem je z myślą o klimatycznym servie do wow-a
pierwsze dotyczy młodego taurena ( taa mix człeka z krową...)
natomiast drugie spaczonego człowieka
Jeśli komuś by się chciało to przeczytać, z chęcią bym usłyszał wszelką krytykę U¶miech

O to pierwsze:

Więc chcecie znać moją historie? Taaakkkk ymmmm

Wszystko zaczęło się jak byłem młody, moja rodzina była biedna, ojciec trudnił się szyciem z skóry, matka gotowała, a nawet od czasu do czasu sama polowała, ale żeby utrzymać tradycje częściej polowaliśmy w grupie. Ja z bratem zajmowaliśmy się uprawą ziemi i wszystko by się nadal normalnie toczyło gdyby nie ten dzień.

Był upalny dzień, niby to normalne tutaj, ale ten był tak ciepły, że nawet kodo już nie wytrzymywały i siedziały w pobliskim stawie. Ja jak zwykle brałem się za ziemie, musiałem wszystko przekopać, a brat pracował daje ode mnie, bliżej domu. Obok pola, które przekopywałem było jeszcze kilka, którymi też się zajmowałem, na jednym z nich rosły już pierwsze roślinki i zauważyłem tam strusia żrłka. Nie czekałem ani chwili wziąłem łopatę i podszedłem schylony do niego, kiedy byłem wystarczająco blisko, rzuciłem w niego łopatą, dziwo trafiłem w nogę, wreszcie nauki ojca na coś się przydały, struś zaczął kuśtykać. Dzięki celnemu trafieniu udało mi się za nim nadążyć. Struś zaprowadził mnie do jakiejś „dziury” coś w rodzaju kanionu, ale miał bardzo małe ściany. Ptaszysko samo się wpędziło w zasadzkę nie miało już jak uciekać, wydawał się wykończony, dodało mi to sił. Moja rodzina będzie ze mnie dumna-pomyslałem. Struś nagle się odwrócił i szykował do obrony, Ruszyłem na niego, jak byłem tuż przy nim, nagle z góry skoczył na niego ogromny wilk wbił się zębami tak mocno w szyje strusia ze przegryzł kręgosłup a głowa sama oderwała się od reszty tułowia.
Ja się zacząłem powoli cofać zasłaniając łopatą, zewsząd było słychać wycia i szczekanie tych bestii. To już koniec, niech chodziarz wezmę jednego z nich ze sobą. - pomyślałem.
Nie weźmiecie mnie żywego!- krzyknąłem
Otoczyły mnie a ja nie czekałem ani chwili od razu machłem łopatą jednego a potem drugiego, poczułem bul z tyłu upadłem na kolana, ale jeszcze udało mi się jednego zabić, poczym ciemność się zrobiła, nie wiem, co było dalej. Obudziłem się w namiocie, zacząłem stękać gadać nie wiadomo, co, tak przynajmniej mówił mi troll, który się mną zajął. Następnego dnia czułem się lepiej, mogłem już chodzić, ale ciągle kręciło mi się w głowi i strasznie mnie bolała ręka, całą miałem w bandażu. Minęło jeszcze kilka dni zanim wyzdrowiałem, lecz rękę ciągle miałem w bandażu. Troll, Ish chciał żebym pomógł mu w zabiciu wodza tych bestii- przypomniałem sobie tego ogromnego wilka. Zgodziłem się w końcu miałem u niego dług wdzięczności. Dał mi porządny młot bojowy taki jak mieli żołnierze, którzy przychodzili do ojca po zakupy. Ruszyliśmy, Ish był bardzo dobry w tropieniu, znalazł ich ślady nawet na pustynnym piasku, w czasie drogi dowiedziałem się ze jest łowcą za pieniądze, całkiem dobry fach na brak monet nigdy nie narzekał, tym razem musi zabić Nihtrelesa. Dalej wędrowaliśmy w ciszy aż do tarliśmy do jaskini, dalsze ślady wbiegały do środka,
-jak cię zwą?- zapytał
-Solkar- odpowiedziałem
-trzeba zorganizować zasadzkę, w otwartej walce nie mamy szans, jest ich zbyt dużo, stój na czatach a ja zobaczę się da zrobić – powiedział Ish
-dobrze-odparłem
Ish w ustronnym miejscu rozbił namiot, wypakował swoje rzeczy i zaczął chodzić wokół jaskini, w niektóre miejsca kład jakieś kamienie, potem poszedł do namiotu i zaczął robić jakieś dziwne rzeczy, a ja stałem i wypatrywałem, ale na szczęście nie było żadnego zagrożenia. Po sporym czasie Ish wyszedł z namiotu trzymając coś dziwnego w rękach i zaczął to ustawiać tam gdzie były kamyki i przykrywał to piachem i trawą. Schowaliśmy się nie daleko jakiegoś drzewa i wypatrywaliśmy. Kiedy ktoś czuł, że zaraz padnie budził śpiącego i tak się zmienialiśmy. Oboje nie wytrzymaliśmy o posnęliśmy, obudził mnie piękny wchód słońca, przeciągnąłem się i zważyłem jakieś cienie w jaskini, zaczęły wychodzić wilki najmniejsze na samym początku a największy – wódz na samym końcu. Zacząłem budzić Isha
-wstawaj – szturchnąłem go
-odejdź!, śpiący troll to zły troll – wymamrotał pod nosem
Kopnąłem go, po czym wstał i od razu chwycił za miecz
-oszty tak się odwdzięczasz, giń!!
cicho! Patrz- pokazuje palcem na wychodzące wilki
ohh przepraszam, jestem taki nie wyspany wybacz poniosło mnie- odpowiedział
Po czym wyjął kusze z plecaka i załadował specjalny bełt i zaczął się szykować do strzału, a ja chwyciłem za młot i gotowałem się do walki.
Trafił, Nihtrelesa w korpus wilk jakby tego nie poczuł i wszystkie zaczęły biec w naszą stronę
Strzała Ish-a po chwili wybuchła wilk padł, zadanie wykonane teraz tylko musieliśmy uciec żywi. Wilki po kolei wbiegały w pułapki niektóre wybuchały inne błyskały, prawie jak na urodzinach mamy-pomyślałem. Jednak było ich za dużo po chwili pierwsze do biegły do nas, oboje byliśmy odwrócenie do siebie plecami żeby nie mogły nas zaatakować od tyłu, po chwili poczułem, że obok mnie nie ma Ish-a obróciłem się i zobaczyłem go biegnącego do obozu a za nim chmarę wilków.
-uciekaj! Uciekaj najdalej stąd, uratuj chodziarz siebie!
Nie mogłem go tak zostawić, nawet polubiłem tego trolla, pobiegłem najszybciej jak mogłem
Kiedy dobiegłem do obozu zobaczyłem prawie całego zakrwawionego, ale ciągle dzielnie stawiał opór i nagle z moimi rękami zaczęło się dziać coś dziwnego, były oplątane jakimś zielonym promieniem, po czym same uniosły mi się do góry a rany Ish-a zaczęły się goić. Wilki ujrzawszy to rzuciły się na mnie, chwyciłem młot i zacząłem się bronić, padło z mojej ręki chyba sześciu, już myślałem że wszystko dobrze się skończy aż jeden zaatakował mnie od tylu, był bardzo silny, powalił mnie, nie mogłem go zdjąć z siebie, myślałem że to już koniec, ale nagle z nieba spadła jakby gwiazda prosto w niego, rozpętała się burza wszędzie były błyskawice ale najdziwniejsze było to iż uderzały tylko w wilki, po czym wyszedł z cienia wyglądał na bardzo potężnego.
-witaj Arcy Drudzie Artherocie – powiedział Ish
-witajcie, waszą obecność było słychać z bardzo daleka- zaśmiał się Artherot
-witaj o potężny, myślałem, że jesteś legędą a jednak- odparłem zdziwiony
-widzę, że jesteście zmęczeni, zapraszam do mnie opowiecie mi coś o sobie i napijemy się świeżej wody- powiedział Artherot
-może kiedy indziej czas goni, a teraz  musze z tobą pomówić, a ty Solkarze przygotuj się do wyjazdu
-dobrze- odrzekłem
Poszedłem się pakować a oni znikneli w cieniu, po chwili przyszli
-więc mamy początkującego, chodź ze mną, a wszystkiego cię nauczę i pokażę, nie wielu w tak młodym wieku już ma taką moc- rzekł Arherot
-o czym mówisz, jaką moc- zapytałem
-wszystko w swoim czasie- odrzekł
Po czym zmienił się w tygrysa
-wskakuj na mnie, będzie szybciej- powiedział
Tak też uczyniłem, byłem zdumiony tym, wręcz nie mogłem uwierzyć, jak to możliwe zadawałem sobie pytanie. Pożegnałem się z Ish-em i ruszyliśmy w drogę, ale w czasie podróży milczałem, nie miałem odwagi pytać, o co kolwiek.
W końcu dotarliśmy na miejsce, do niejakiego obozu Narache.
Oprowadził mnie po nim, przedstawił wszystkich, po czym się pożegnał słowami
„Tu zaczyna się twoja nowa podróż i życie, powdzenia!”

i drugie:

Postaram się opowiedzieć moją historię chodź było to dawno i większość z tamtych dziejów nie jest mile wspominane prze zemnie, a więc zacznę od początku
Ludzie wołali na mnie Sarin, byłem bogiem szczęścia i dobrobytu, nie wtrącałam się w wszelkie konflikty, starałem się pomagać ludziom dawałam im dobrą pogodę, urodzaj, starałem się żeby im niczego nie brakowało. Mijały lata, zaczęła się odzywać natura człowieka zaczynali chcieć coraz więcej, a ja głupi próbowałem ich udobruchać.

Udałem się na wędrówkę w poszukiwaniu nowych zaklęć...i tak po wielu latach poszukiwań znalazłem w końcu zaginioną księgę Tehelemesa, wydawało mi się ze to tylko legendą ale najwyraźniej się pomyliłem.
Teraz mogę wracać do swojej wioski-pomyślałem, w czasie drogi powrotne zdążyłem przerobić tą księgę, wraz z czasem czułem coraz bardziej tak, jak bym nie mógł bez tej księgi żyć, zabiłbym żeby ją mieć przy sobie. Kiedy doszedłem do wioski nikt mnie nie witał zupełnie jakby o mnie zapomnieli, czułem się odrzucony. Tą noc przenocowałem w jaskini.
Z rana zabrałem się do przygotowywania zaklęcia, które uszczęśliwiłoby mieszkańców, wszedłem na szczyt wzgórza, otworzyłem księgę i zacząłem czytać, niebo zaczęło się robić czerwone ziemia zaczynała drżeć, widziałem, co się dzieje i chciałem przerwać, ale księga uwięziła mnie kazała czytać a ja nie mogłem się przeciwstawić, w końcu, kiedy wypowiedziałem całe zaklęcie było jakieś 7 sekund ciszy, po czym rozległ się straszliwy huk i zauważyłem na środku miasta jakąś postać, była ubrana na czarno w końcu powiedziała:
-wolny nareszcie wolny ! Jam jest Tehelames, jeden z potężniejszych czarowników, uwolniłeś mnie z pustki w zamian oszczędzę cię i pozwolę ci zatrzymać księgę. I odszedł a miasto zostało spalone, został tylko pył.

Ddługo rozpaczałem po stracie także bliskiego jak i znienawidzonego miasta, aż w końcu wziąłem się w garść, długo wędrowałem aż w końcu napotkałam miasteczko a raczej zgliszcza po miasteczku. Jak to możliwe ze nikt nie mógł zatrzymać czarodzieja- pomyślałem po dokładnym przeszukaniu nie znalazłam żadnych zwłok jednie same zgliszcza. Nie traciłem czasu i zacząłem iść tropem czarodzieja. Po kilku dniach drogi wydawało się że moja wędrówka  skończy się tutaj, widziałem ogromne pole bitwy wszędzie były ciała poległych ludzi, po chwili zdziwienia i rozpaczy nad tą katastrofą otworzył się portal wyszło z niego 4 mężczyzn po ubiorze można było poznać ze 2 to czarodziej a pozostali to najprawdopodobniej ich strażnicy jeden z czarodziei przemówił:
-wiemy ze to ty uwolniłeś tego pół demona czy masz coś na swoje usprawiedliwienie?
Tak, kilkanaście miesięcy temu wyruszyłem w poszukiwaniu nowych zaklęć, znalazłem księgę sławnego czarownika, a nie pół demona!
Hmmm, a więc ma księge-wyszepdał drugi
Zapomnimy o tym coś zrobił jeśli oddasz ją nam
Nigdy! Prędzej zginę niż ją wam oddam
Wedle życzenia
Strażnicy wyjęli broń i rzucili się na mnie, jednak byłem szybszy i wyciągnąłem ręce ku górze i nagle z nieba zaczęły spadać meteory przetrwał jeden czarodziej, którego otaczała jakaś magiczna aura, jednak zaraz wycofał się z powrotem do portalu i portal się zamknął. Tą noc przenocowałem w jaskini niedaleko stąd. Z rana udałem się w dalszą wędrówkę niedaleko od pola bitwy spotkałem czarodzieja na koniu tego samego co wczoraj powiedział coś w nieznanym języku i nagle z za drzew wyszło kilkunastu czarodziei i czarodziejek wszyscy nagle zaczęli coś mówić, a ja poczułem się słabo i zemdlałem.
Obudziłem się w ciemnej sali, nie mogłem się ruszyć wokół mnie były ustawione świece wkrótce po moim obudzeniu stanął przede mną jeden z czarodziei i powiedział
Sarinie skazuje cię w imieniu nas wszystkich na śmierć w męczarniach za liczne ludobójstwa i sprzeciwianie się naszej władzy
Nie miałem sił żeby cokolwiek powiedzieć, więc milczałem. Zaczęli odprawiać jakiś rytuał a ja czułem się coraz bardziej słaby... Nagle świece zgasły otworzyło się 5 portali, przez które weszły jakieś upiory, a piątym wszedł Tehelames, czarodzieje zostali zabici w mrugnieniu oka, zapytał się mnie gdzie jest księga, a ja wyszeptałam ze nie wiem, sługi jego zaczęły przeczesywać to miejsce a mnie zabrał ze sobą. Kiedy byliśmy po drugiej stronie portalu zauważyłem ze jesteśmy w krypcie, czarownik położył mnie na grobowcu a sam poszedł, wrócił po chwili z księgą powiedział żebym się nie martwił wszystko będzie dobrze, zaczął odmawiać jakieś zaklęcie i zasnąłem.

Obudziłem się w tym samym miejscu, co zasnęłam czułem się jakoś dziwnie nagle zjawił się jakiś nieumarły
Witaj Panie
Co się stało?!, Kim ja jestem?
Zaklęcie, które rzucił Tehelames przemieniło cię w nieumarłego, ale również zyskałeś cząstkę jego mocy, to była jedyna nadzieje dla Ciebie Panie.
A więc musze wszystko zacząć od początku, nich i tak będzie lecz ludziom nigdy nie zapomnę tego!

KaShel
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 04, 2009, 20:23:00 »

no ja te¿ mam swój wiersz, rodem z miasteczka studenckiego, na pierwszym roku na Juwenaliach napisany:

ODA DO ¯ULA

O ¿ulu drogi
gdy wstajesz z pod³ogi
ja patrzê na Ciebie
i ¿al mi ciebie

Pust± puszkê na pocieszenie Ci dam
waga piêæ gram

Gdy ju¿ Ciê nie bêdzie
smutek zapanuje wszêdzie
zatem wracaj do nas
¿ulu drogi wstaj±cy z pod³ogi.

Total zwa³a, ale sentyment pozosta³:D